Centru kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji dodijeljeno novih 30.1 milijun kuna bespovratnih sredstava

Zamjenik župana Ratimir Ljubić je izrazio zadovoljstvo nakon potpisivanja ugovora kazavši kako će projekt CEKOM označiti novo razdoblje u strukovnom obrazovanju, koje će pozitivno utjecati na cjelokupni sustav obrazovanja u Koprivničko-križevačkoj županiji.  

potpisivanje ugovora CEKOM 2

U prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, danas je upriličeno svečano potpisivanje i uručivanje ugovora za Poziv „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo“ iz Europskog socijalnog fonda. Među projektima koji su se javili na poziv Ministarstvu znanosti i obrazovanja i dobili bespovratna sredstva je i projekt „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“ koji je prijavila Obrtnička škola Koprivnica zajedno s projektnim partnerima Koprivničko-križevačkom županijom i Strukovnom školom Đurđevac, a uz stručnu pomoć PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije. Projekt ukupne vrijednosti 30.027.720,85 kuna će 85 posto biti financiran iz ESF-a, dok će se preostalih 15 posto osigurati iz državnog proračuna.

Ugovore je dodijelila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, a uz ravnatelja Obrtničke škole Zlatka Martića, svečanom potpisivanju ugovora su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te član Projektnog tima Saša Seretin. Zamjenik Ljubić je izrazio zadovoljstvo nakon potpisivanja ugovora kazavši kako će projekt CEKOM označiti novo razdoblje u strukovnom obrazovanju, koje će pozitivno utjecati na cjelokupni sustav obrazovanja u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Riječ je o drugoj fazi projekta Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije ukupne vrijednosti 60 milijuna kuna kojim će se uspostaviti programski i kadrovski uvjeti neophodni za funkcioniranje Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije. Isti se veže na ranije prijavljen i odobren projekt kojim će se unaprijediti infrastruktura Centra kompetentnosti, odnosno Obrtničke škole Koprivnica te partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac, a kojim će se navedene škole rekonstruirati, nadograditi i opremiti sa svom relevantnom specijaliziranom opremom iz područja elektrotehnike i računalstva što će omogućiti pristup kvalitetnom učenju temeljenom na radu te razvoj kompetencija radne snage i budućih zaposlenika lokalnih i regionalnih tvrtki.

cekom2 potpis 1024x223

Pin It

Obrtnička škola Koprivnica
Strukovna škola Đurđevac
Koprivničko - križevačka županija
PORA
Koristimo kolačiće
Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja i oglasa, za pružanje značajki društvenih medija i za analizu prometa.