Započela stručna usavršavanja nastavnika Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije

U okviru projekta „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“ (UP.03.3.1.04.0002) započela je provedba aktivnosti stručnih usavršavanja nastavnika, kojom će nastavnici Obrtničke škole Koprivnica te projektnih partnera Strukovne škole Đurđevac i Srednje škole Krapina sudjelovati u edukacijama iz ukupno 36 stručnih područja u sektoru elektrotehnike i računalstva.

 

 

Prva edukacija, iz područja održavanja, popravaka i izmjena tiskanih ploča i elektroničkih sklopova (IPC-7711/7721 CIS), održana je u Zagrebu u razdoblju od 13. do 17. rujna 2021. godine. Organizator edukacije bila je tvrtka Selen d.o.o. iz Zagreba, koja je službeni partner organizacije Renex Electronic Education Center iz Poljske, ovlaštene za provedbu certificiranja u elektroničkoj industriji prema globalnim IPC normama.

Polaznici edukacije bili su nastavnici Branko Pleadin i Davor Čižmešinkin iz Strukovne škole Đurđevac te Miroslav Potroško i Neven Komes iz Obrtničke škole Koprivnica, koji su uspješnim završetkom edukacije stekli međunarodno važeće certifikate iz područja održavanja elektroničkih sklopova. Kroz uspostavu Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije u planu je nabava opreme za razvoj elektroničkih sklopova primjenom najmodernijih tehnologija izrade tiskanih ploča te stručne edukacije učenika u redovnom srednjoškolskom obrazovanju i polaznika u  programima obrazovanja odraslih, u čemu će stečene kompetencije nastavnika imati ključnu ulogu.

 

 

 

„Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Obrtničke škole Koprivnica“

Pin It

Obrtnička škola Koprivnica
Strukovna škola Đurđevac
Koprivničko - križevačka županija
PORA
Koristimo kolačiće
Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja i oglasa, za pružanje značajki društvenih medija i za analizu prometa.